De afgelopen maanden is één van de Consultants van Dynamics Interim Solutions werkzaam geweest bij Van Mierlo Bouw & Ontwikkeling. Daarbij zijn verhelderende financiële rapporten gebouwd, is een koppeling gerealiseerd tussen verschillende bedrijven en zijn de inkoopcontracten verder geautomatiseerd.

Van Mierlo is een echt familiebedrijf, opgericht in 1927. De afgelopen 90 jaar heeft het bedrijf ruim 10.000 woningen en meer dan 1 miljoen m2 commercieel –en maatschappelijk vastgoed gerealiseerd in en buiten het Westland. Door de jaren heen zijn het aantal bv’s binnen Van Mierlo gegroeid naar 25. Microsoft Business Dynamics wordt al jaren gebruikt als ERP-systeem, met daarop de 4PS-construct add-on.

Financiële Rapporten
In het jaar 2017 hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden: Van Mierlo vraagt rapportages van hoogwaardige kwaliteit, waarin maatwerktabellen zijn opgenomen. De financiële rapportages zijn geoptimaliseerd en diverse varianten zijn toegevoegd, met als doel: de stand van zaken zo helder mogelijk in kaart brengen, voor verschillende lagen binnen het bedrijf. De directie kijkt naar andere gegevens dan de projectleiders.

Koppeling
Er is een rapport toegevoegd om een relatie (vanuit een apart bedrijf waarin alleen alle relaties worden beheerd) automatisch aan te maken in het centrale bedrijf. In geval van Van Mierlo zijn er echter twee centrale bedrijven: een echte uitdaging! Deze efficiëntieslag is met succes uitgevoerd: de medewerkers van Van Mierlo kunnen nu gemakkelijk en snel de relaties, in de desbetreffende bedrijven, koppelen aan nieuwe projecten.

Inkoopcontracten
Voor de afdeling Inkoop zijn in de contracten met onderaannemers en leveranciers codes ingebouwd. De Word-templates kunnen aanneemsommen nu automatisch omzetten in uitgeschreven Nederlandse taal.

Kortom, Microsoft Business Dynamics is geoptimaliseerd!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *