Nieuws DIS-VolkerWessels

VolkerWessels is een bouwconcern dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van bouwprojecten. Bij dit bedrijf met circa 125 werkmaatschappijen heeft Dynamics Interim Solutions gerealiseerd dat het vervaardigen van Inkoopovereenkomsten binnen Dynamics Navision enorm veel efficiënter verloopt. Dit levert vooral veel besparing van tijd en daarnaast natuurlijk ook van papier- en printerkosten.

Bij HOMIJ Technische Installaties in Vianen is begin 2017 al een Word-template gemaakt met programmacode in VBA om vanuit 4PS-construct documentenbeheer snel inkooporders als een korte contractovereenkomst met onderaannemers en/of leveranciers te kunnen aanmaken. De samenstelling van de inhoudelijke tekst was daarin al afhankelijk van allerlei instellingen binnen Navision.

Daarnaast is een begin gemaakt met de inrichting van een VolkerWessels-brede contractovereenkomst, maar dan in een uitgebreide vorm. Het uitgangspunt was hier ook om met één template in alle voorkomende situaties te kunnen voorzien. Het is daarbij zo dat aan de ene kant tekstblokken worden ingevoegd die inhoudelijk centraal worden beheerd en aan de andere kant iedere werkmaatschappij de beschikking heeft over ‘eigen’ tekstblokken. Dit houdt in dat eerst een concept wordt opgesteld waarbij men binnen de template in een apart scherm alle gewenste opties kan aangeven. De complete tekst wordt dan samengesteld waarna men de mogelijkheid heeft om het concept te controleren (zelfs juridisch) en af te ronden.

De volgende stap is dat de inkooporder in Navision moet worden gefiatteerd waarna het document automatisch wordt voorzien van logo’s, ondertekening, parafering etc. Het document wordt direct opgeslagen als .pdf en kan in één handeling worden verzonden via Outlook, inclusief Algemene Voorwaarden (indien van toepassing).

Voor de enorme hoeveelheid overeenkomsten die men landelijk per jaar binnen alle ondernemingen van VolkerWessels vastlegt, levert dit ook hier een onvoorstelbare tijdsbesparing. En dan hebben we het nog niet over de gigantische papier- en printerkosten.

De template is voornamelijk opgesteld in samenwerking met de ondernemingen Van de Ven (Tilburg) en Boele & Van Esteren (Rijswijk). De automatiseringsafdeling in Rijssen is uiteraard ook betrokken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *